måndag 6 maj 2013

Race Raport

Nu var SM premiären helt klar
Fredags träningen gick bra vi fick testat mycket och ställde in både chassi och fjädring bra så att allt lirade kanon fint. blev inga kanon tider på fredagen men vi strävade efter en 37 tid som vi slutade med sista passet. 1:37.7 blev den bästa tiden.

Lördagen bestod utav 2st kval inför kommande race som var på söndagen. började inte kanon bra då jag hade först obalans i framhjulet så vi var tvungna att åka in o byta sedan när jag kom ut och skulle försöka sätta en bra kval tid så gick min kedja av första flygande varvet vilket betydde att jag inte kunde full följa kval 1. Kval 2 var enda chansen att sätta en bra tid för att kunna få en bra startruta inför racen. vädret hade blivit lite sämre med mycket vind och några grader kallare i backen men det gick fortfarande att köra fort! försökte hänga på några förare som ja visste var snabba för att få lite draghjälp men lyckades aldrig riktigt få upp farten då jag upplevde cykeln som sladdade mycket bak och hade inte så mycket fäste men jag slutade tyvärr på en 13:e plats med tiden 1.38:1 alltså långsammare än fredagens bästa tid.

Söndagen var det dags för race!
Vi fick 10 min Warmup för att komma igång på morgonen inför racet vilket var skönt. åkte mest runt och kände på hojen och lekte lite. fjädringen och däcken kändes bra igen och jag fick mera förtroende för hela cykeln. Visste att jag var tvungen att hitta på något speciellt då jag startade på 13:e plats och första 4-5 förarna alltid drar ifrån dom andra så var tvungen att få häng på dom för att kunna göra något bra resultat! började med en ganska dålig start var 13:e in i första kurvan men lyckades bromsa om en hel del efter lån rakan! vart kanske 7-8a efter rakan och lyckades klättra mig upp till en 6e plats när det var 2varv kvar hade jag långt till den första klungan och jag fick helt enkelt nöjja mig med en 6e plats men det var endå bra då vi fick poäng i serien och nollade inte.
Race2, vart vi super taggade inför och jag hade som mål att ta pall plats vilket jag visste inte skulle vara omöjligt! vi testade ett SC1 däck som skulle vara mer fäste i för att kunna sätta dom snabba tiderna direkt och hänga med första klungan. Fick en kanon start och var med top 5-6 direkt efter första böj! behövde aldrig jobba mig uppåt och kunde då fokusera 100 på att hänga med. tog lite tid innan jag fick ett högt tempo och var på väg ikapp 5-4 och 3 an hamnade bakom Theo Borglund som var mycket snabb och lyckades aldrig komma om honom riktigt då han körde väldigt bra igår, lyckades komma om efter ett par varv och insåg då direkt att 3-4 hade fått en bra lucka! var då 6 varv kvar men jag kämpade på för att försöka komma ifatt. när det blev mål gång så hade jag runt 1-1.5 sekund fram till dom vilket jag blev lite besviken med men som sagt jag tog mig i mål och fick mina poäng vilket är det som räknas! kommer många flera tävlingar där ja kan visa vad jag verkligen går för!

Provade även våran nya Mobil 1 olja som vi fått utav G A Lindberg  ( Mobil1 ) som även funkar super bra i hojen och vi hade absolut inga som helst problem med något!
på sista bilder ser ni mina två Blauer hjälmar som kommer ifrån Batavus Vartex är verkligen kanon bra! och jag kan verkligen inte vara mer nöjd med en hjälm än denna!
Stort tack till er!

Så här har ni min upplevelse från helgens tävling i Anderstopr! vi var mycket nöjda med våran insats och hoppas verkligen ni tycke om vad ni såg eller hört! här kommer lite bilder ifrån helgen. alla är inte så bra men tog dom som vi hade så kommer det mycket mera så fort jag får tag i dom!

Peace


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar