tisdag 3 juni 2014

SM premiär Karlskoga - KTM challange


KTM challenge test och SM premiär

Helgens händelser började med KTM 690 challenge test uppe på karlskoga motorstadion under fredagseftermiddagen. 
Lördags morgonen fick vi reda lite mera på hur allt skulle fungera och det fungerade så att det var 8st förare, Pontus Duerlund, Lukas Bäckström, Robban Gull, Felicia Wedell, Aurore Milton, Alex Persson, Christer Miinin och Jesper Pellijeff som skulle köra alla mot alla 7st race 4st åt gången samt en A och B final efter de poäng man samlat ihop i tidigare race. Mina race inleddes med en tredje plats i första vinst i det två race därefter och 2a i det fjärde racet och där med vidare till A final som bestod utav Pontus Duerlund, Lukas Bäckström, Robban Gull och Christer Miinin vilket skulle bli ett otroligt roligt och intressant race! 
racet började grymt bra kom iväg som andra förare efter Lukas och tog rygg direkt. lyckades komma om honom i inbromsningen efter rakan och upp i ledning. Tredje varvet bromsade jag på mig och märkte att jag missat/glömt stänga av ABS bromsen innan vi åkte ut och kände att bromsen var stum, tänkte först inte på det och fortsatte som vanligt och försökte jaga ikapp igen! men samma sak hände efter rakan igen och jag bromsade på mig ännu värre än tidigare gång... jag hängde i så gott ja kunde men lyckades inte ta mig om och gick i mål på en tredje plats och näst intill skrotade jag i Lukas efter målflagg då jag nästan inte fick stopp på hojjen! som tur var gick allt bra och vi hade riktigt roligt tillsammans.

Söndag var det dags för söndagen kval på 600an och jag inledde kvalet med rostiga tider.
fick upp farten mer och mer och slutade på 1:07:2 som snabbast och därav tredje startruta inför race 1
Nu visste jag att det var två stycken som körde snabbare än mig och jag var tvungen att hänga på från början för att kunna röra om där uppe i toppen. Hyffsat bra start ifrån mig och två ner i trösen och rygg på Lukas Bäckström.
Direkt tog vi en lucka på 2-3 sekunder ner till Robban Gull, efter ca 4 varv körda tappade jag lite fokus och lyckades köra någon 8a tid och kände att jag tappat lite på honom men försökte hålla i och köra låga 7tider som på kvalet. 
Lyckades aldrig ta in på Lukas Bäckström men tog mig i mål på en andra plats och därav 20 poäng inplockade inför race 2

Race 2 startade jag på andra positionen efter förgående race resultat
nu var det bara att hålla i och hänga med hela racet. Planen var att hänga på Lukas och försöka hitta flytet och farten tillsammans med honom.
Efter fyra varv körda var jag honom fortfarande inom omkörnings position och jag visste att jag verkligen var med i matchen för att kunna ta en vinst!. En annan förare vurpade ur snabb högern innan Ejes och racet rödfaggades.
Ny start och 8nya varv var på gång!
Nu fanns det inte riktigt någon taktik inför racet. Lukas visste att jag hängde med och att det fanns möjlighet för mig att komma om jag gjorde en kanon start och vi var jämsides ner hela vägen till trösen men jag lyckades dra det längsta stråt och tog (holeshot) hade ledning i 3 varv innan Lukas bromsade om mig efter rakan. hängde på honom och letade efter minsta misstag eller omkörningsmöjlihet men han fick upp bättre tempo efter omstart och jag höll mig kvar på låga 7 tider och tappade honom några tiondelar hela tiden. 
Näst sista varvet var Robban Gull uppe och visade sig efter rakan jag lyckades stänga hans omkörning och höll mig på andra plats. men på sista varvet var han uppe igen bredvid mig och jag försökte stänga till luckan med lyckade aldrig och fick backa av för honom och ner snällt på en tredje plats. Visste att det var sissta varvet och jag planerade en omkörning in i hårnålen men fick en dålig utgång ifrån ejes och lyckades inte komma upp brevid honom. som tredje gubbe i mål var jag fortfarande glad men ändå besviken på mig själv borde fått upp mera tempo och kunnat hänga med bättre men lyckades tyvärr inte. 
Helgens insats är jag mycket glad för och allt fungerade utmärkt runtomkring mig. stämning och körningen funkade bra men hittade inte farten som behövdes den här gången riktigt. nu tar vi nya tag och laddar inför vinst på Linköpings Sm som börjar om 11 dagar
//Pontus 94

Läs även om mig inne på Bike.se se länk nedan

http://www.bike.se/bloggar/pontus-duerlund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar