söndag 16 mars 2014

5 Dagars test på Cartagena

Nu har vi äntligen kommit hem efter 5 riktigt lärorika test dagar nere i Spanien!
började veckan med att stanna första natten Jan Hansson nere i Torrevieja. Dagen därpå åkte vi ut till banan för att se oss omkring lasta in alla prylar i boxen och gå ett varv runt banan för att få lite tips och trix inför första dagens körning som började i Måndags.

Första dagen provade vi in så mycket inställningar eller liknande började med att få lite varv i kroppen och hitta flytet genom banan, begagnade däck och chassi inställningar för andra däck.

Andra dagen (Tisdag) Började vi prova ett sett begagnade Bridgestone däck, första känslan var att dom styre in mycket lättare men fortfarande gick det inte så fort runt banan så behövde fortfarande åka mera för att hitta andra möjligheter.

Onsdagen så åkte det på nya brembo skivor samt belägg, första gången på nya däck och det blev alltså första gången jag provade Bridgestones däcken på riktigt, visste sedan innan att det skall vara bättre fäste vid hårda påslag vid nerlägg och det märktes direkt. 
Tre sekunder tog jag under morgonpasset och avslutade dagen med 1:40: låg

Torsdagen var näst sista test dagen  och nu var det tvunget att börja gå lite fortare om jag skulle kunna komma i närheten utav mina konkurrenters tider, provade även nytt MWR filter och annan kitt ECU med 2 olika mappar. Johan som jobbade med chassit och fjädringen gjorde verkligen underverk under dagen då cykeln gick ifrån att kännas helt o körbar vid 1:40:2 till att få cykeln till att vara helt stabil mjuk och följsam och fortfarande sänka tiderna för varje tränings pass som gick och jag avslutade dagen med PB på 1:39:7 vilket var nära mitt mål med veckans tester.

Fredagen var sista Test och körnings dagen började morgonen med att prova Kitt trattar inför  ett racet som alla som var på banan fick ställa upp till, rullande start och tog ledning före Stinius Viking, han tappade mig  och jag kunde åka i mål med goda marginaler som 1a. Tiderna under racet var bra höll låga och jämna tider under hela racet och fortsatte köra på 39 or vilket var målet med racet.

Eftermiddagen provade vi Bridgesones 190 bakdäck som skulle ha ännu bättre fäste vid fullt nerlägg 
kändes riktigt bra och vi provade även ytterligare lite andra chassin inställningar och ändringar på fjädringens hydraulik sänkte mig ner till 1:38:7 näst sista passet och nådde äntligen mitt mål med veckans testdagar.
totalt blev det ca 170 varv runt banan vilket nästan är mer än en hel säsong här hemma så mycket körning och nya upplevelser så slutade veckan med ett stort leende ifrån oss alla.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar